Brief: bijkomende info betreden school

Beste ouders

De opstart van de  kleuterschool is achter de rug. De eerste dag verliep het handen wassen ’s ochtends erg moeizaam. Dit maakt dat we onze organisatie de tweede dag hebben bijgestuurd. De kleuters werden opgehaald door een kleuterjuf en wasten hun handen in de klas. Gezien deze werking vlot verliep, hebben we ons hierop gebaseerd om het betreden van de school op 8 juni, wanneer ook de volledige lagere school terug opstart, vlot te laten verlopen. De concrete uitwerking wordt hieronder verduidelijkt per ingang.

Ingang 1
kleuters + 5de leerjaar
De kleuters en de leerlingen van het 5de leerjaar betreden de voorspeelplaats langs de grote zwarte poort. Vervolgens kiezen ze voor de rechterkant. U neemt afscheid van uw kleuter en een leerkracht zal uw kind vervolgens naar de klas begeleiden. De leerlingen van 5A en 5B gaan zelfstandig naar hun klas. Het wassen van de handen gebeurt in beide gevallen in de klas. De ouders verlaten de voorspeelplaats, zoals voordien, langs het kleine zwarte poortje.

3de + 4de leerjaar
De leerlingen van het 3de en 4de leerjaar betreden eveneens de voorspeelplaats langs de grote zwarte poort. Vervolgens gaan ze naar links. Ze wassen hun handen aan de handwasunits en gaan nadien zelfstandig naar hun klas. De ouders verlaten de voorspeelplaats, zoals voordien, langs het kleine zwarte poortje.

Ingang 2
1ste leerjaar
De leerlingen houden rechts aan. Ze wandelen langs de handwasunits en gaan meteen naar hun klas. Daar wassen ze hun handen.

2de en 6de leerjaar
De leerlingen houden links aan, wassen hun handen aan de handwasunits en gaan vervolgens naar hun klas.

Verder blijft de eerder gecommuniceerde informatie gelden:
  • De school opent om 8u15.
  • De school eindigt om 12u05 voor de kleuters en om 15u30 (behalve op vrijdag om 15u20) voor de lagere schoolkinderen.
De inschrijvingsformulieren voor de noodopvang en de naschoolse opvang van de lagere school zijn steeds te vinden op onze website. Dit via de groene en oranje tegel op de homepagina. Daarnaast is er ook een ‘coronapagina’ aangemaakt bij ‘in de kijker’. Hier kan u bijkomende informatie vinden.

Tot slot willen we u er op wijzen dat er vanaf maandag terug meer ouders zullen samenkomen aan beide ingangen. In dat opzicht is het aangeraden om als ouder een mondmasker te dragen.

Met vriendelijke groeten

Kelly Hendrickx
Directeur GBS Octopus